Ugovorena rekonstrukcija zgrade srednjih škola u Koprivnici radi poboljšanja energetske učinkovitosti

Župan Darko Koren i direktor tvrtke MOD d.o.o. Koprivnica Stjepan Njegač potpisali su u ponedjeljak 31. prosinca ugovor o javnoj nabavi radova na rekonstrukciji zgrade Srednje škole Koprivnica. Vrijednost ovih radova kojima će se poboljšati energetska učinkovitost objekta iznosi blizu 2,7 milijuna kuna s PDV-om, a sredstva su u cijelosti osigurana u Proračunu Županije.

Radove će izvoditi zajednica ponuditelja, tvrtke MOD d.o.o. iz Koprivnice i FUNDA d.o.o. iz Zaprešića, dok je rok za izvođenje pet mjeseci. Radovima će biti obuhvaćeno pola školske zgrade, a izvršit će se toplinska izolacija fasade (2.770 m2) i ravnog krova (1.660 m2) te zamjena više od 70 prozora. Nakon što se rekonstrukcija zgrade izvede značajno će se poboljšati toplinske karakteristike dijela građevine, i to za čak pet energetskih razreda (sa energetskog razreda G na energetski razred B).

U navedenoj školskoj zgradi smještene su dvije škole, Srednja škola sa 1.096 učenika i Obrtnička škola sa 784 učenika, stoga su potpisivanju ugovora prisustvovali i ravnatelji škola Zdravko Sabolek i Ratimir Ljubić. Istaknuli su zadovoljstvo zbog početka navedenog projekta koji će bitno povećati standard rada u školama. Uz ravnatelje potpisivanju su bili prisutni i zamjenici župana Darko Sobota i Ivan Pal.

Župan Koren kazao je prilikom potpisivanja da se ovim projektom nastavlja ciklus ulaganja u energetsku učinkovitost školskih zgrada, čime se dugoročno postižu uštede ali i oslobađaju sredstva za nova ulaganja. Program održivosti u gospodarenju javnim objektima Županija će stoga nastaviti i u narednom razdoblju.