U Vukovaru predstavljen preventivni program “Lily”

Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova i partneri su u tvorničkom krugu  tvrtke „Borovo“ u Vukovaru upriličili  predstavljanje preventivnog Projekta “Lily”, usmjerenog na sprječavanje svih oblika nasilja prema ženama. Svečanom  programu premijernog predstavljanja je prisustvovala potpredsjednica Županijske skupštine i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić.

U okviru programa sa sloganom ” Dajte svoj glas protiv nasilja prema ženama i aktivirajte se u izgradnji našeg društva s nultom stopom tolerancije na nasilje” profesionalni dramski umjetnici su čitali svjedočanstva zlostavljanih žena, a glazbenik Marin Ivanović Stoka je  premijerno izveo pjesmu „LILY“. Interventna policija PU vukovarsko-srijemske je prikazala tematsku pokaznu vježbu “Reagiraj”, a u drugom dijelu s djelatnicama tvrtke „Borovo“ su izveli zajedničku tematsku pokaznu vježbu tehnike samoobrane “Jaka sam”.

Program je održan u okviru  proslave 88. obljetnice osnutka tvrtke „Borovo“ te su prigodno predstavljene startas tenisice „#RESPECTUS Lily“ tvrtke „Borovo“ i „La Donna“ izrađenih s ciljem promicanja javne svijesti o važnosti života bez nasilja, rodne jednakosti i ravnopravnosti.

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije