U vodnu infrastrukturu đurđevačke Podravine ulaze se preko 21 milijun kuna

U Đurđevcu je u ponedjeljak 11. veljače potpisan ugovor o gradnji vodne infrastrukture na području općina Virje, Ferdinandovac, Kloštar Podravski i Ferdinandovac te Grada Đurđevca. Ugovor su potpisali direktor tvrtke Komunalije d.o.o. Đurđevac Marijan Blažok i predstavnici izvođača radova, đurđevačkih tvrtki Segrad i Bistra.

Ugovor uključuje gradnju sustava vodoopskrbne mreže u dijelu spomenutih jedinica lokalne samouprave, te sustava odvodnje na području Općine Ferdinandovac. Ukupna vrijednost ugovora je 21,8 milijuna kuna, a radovi se financiraju sa 90% sredstava Hrvatskih voda i 10% sredstava općina i grada na čijem se području radovi izvode.

Potpisivanju ugovora su prisustvovali predsjednica Županijske skupštine Milica Fuček, župan Darko Koren, njegov zamjenik Darko Sobota, te gradonačelnik Đurđevca Slavko Gračan. Župan Koren je tom prigodom istaknuo kako su ovakvi projekti od višestruke koristi i izvođačima radova i građanima i cijeloj zajednici, koja poboljšanjem komunalnih usluga dobiva i viši standard života na svom području.

Koprivničko križevačka županija kontinuirano sudjeluje u sufinanciranju gradnje sustava vodoopskrbe i odvodnje u općinama i gradovima na svom području. Tako su i u županijskom Proračunu za 2013. godinu namijenjena sredstva za sufinanciranje ovakvih projekata u općinama i gradovima, i to u iznosu od 5% ukupne vrijednosti izvedenih radova.