U Obrtničkoj školi se sastali voditelji preventivnih programa

Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga Koprivničko-križevačke županije predvidjelo je u svome radu nekoliko savjetovanja, edukacija i sastanaka u cilju aktivnijeg uključivanja u zajednicu. Zato su se voditelji školskih preventivnih programa sastali u srijedu 11. travnja u Obrtničkoj školi Koprivnica. Teme sastanka bile su vezane uz informiranje o aktivnostima članova županijskog Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga, a izlagali su predstavnici Obiteljskog centra Koprivničko-križevačke županije, Zavoda za javno zdravstvo te Policijske uprave.

Mihaela Patačko i Jasna Horvat Vlahović osvrnule su se na rad školskih povjerenstava, a na samom početku okupljene je pozdravila i zaželjela im uspješan rad i županijska koordinatorica za provođenje programa prevencije ovisnosti u osnovnim i srednjim školama Sandra Orošić-Jukić, kao i ravnatelj Obrtničke škole Ratimir Ljubić.

Zamjenik župana i predsjednik Povjerenstva Ivan Pal naglasio je važnost osobnog zalaganja voditelja ovih programa u školama. Istaknuo je i vrijednost učiteljskog poziva koji je često nedovoljno cijenjen, a iznimno je važan za uspjeh lokalne zajednice i društva.