Svečana sjednica povodom Međunarodnog dana civilne zaštite

Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite (1. ožujka) i Dana zaštite i spašavanja Koprivničko-križevačke županije danas je u Županiji održana svečana sjednica županijskog Stožera zaštite i spašavanja i Zapovjedništva civilne zaštite. Već tradicionalno na sjednici je prisustvovao i župan Darko Koren, te zamjenik župana i načelnik Stožera zaštite i spašavanja Ivan Pal i zapovjednica civilne zaštite Branka Cuki.

Župan je prisutnima tom prilikom poručio da je sreća što živimo na području koje je pošteđeno velikih katastrofa kakve smo viđali proteklih mjeseci na drugim kontinentima, no da je i naše područje lani zadesila nepogoda s negativnim posljedicama. „Zahvaljujem se svima koji su dali svoj doprinos za dobrobit stanovništva i imovine, jer bez toga štete na ovom području tijekom lanjskih nepogoda bile bi puno veće“ kazao je župan koji je tijekom 2010. proglasio čak sedam elementarnih nepogoda.

Pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Ivan Skec se Županiji zahvalio na suradnji, te partnerstvu u zajedničkom EU projektu Dravis i pomoći u ECDL edukaciji. Kazao je kako su lanjske štete od elementarnih nepogoda iznosile nešto više od 50 milijuna kuna (46 milijuna kuna od poplave i 4,5 milijuna kuna od tuče) i da je nepogoda zadesila područje čak 19 jedinica lokalne samouprave.