Sretan početak nove školske godine!

Dragi učitelji i učenici,

Pred nama je još jedna školska godina koja predstavlja nove izazove i potrebu da budete još bolji, marljiviji i kreativniji kako biste ostvarili svoje ciljeve i postali obrazovani, uspješni mladi ljudi. Svakako da ćete na tom putu imati veliku podršku svojih učitelja koji će Vas voditi kroz put uspješnosti.

Ovom se prilikom želim zahvaliti i svim učiteljima naših škola jer upravo Vi ste stup u društvu koji uči, vodi i stvara uspješne i talentirane mlade ljude. Isto tako, veliku podršku pruža Vam Koprivničko-križevačka županija koja ulaže u obrazovni sustav svjesna činjenice da vodeći brigu za mlade stvara uvjete za bolju kvalitetu života u budućnosti.

Županija je i ove godine imala značajna kapitalna ulaganja, pa je time i završena sportska dvorana i Osnovna škola u Legradu, a uspješno je dovršena i izgradnja sportske dvorane i novih prostorija Osnovne škole Sokolovac. No, naša pomoć se ne odnosi samo na učenike i učitelje već i na roditelje čija djeca svakodnevno javnim prijevozom putuju u školu, pa Županija i ove godine sufinancira prijevoz redovitih učenika srednjih i osnovnih škola. Isto tako, Županija se i ove godine pobrinula za one kojima je to najpotrebnije. Uspješno nam je odobren projekt pomoćnika u nastavi pod nazivom „Prilika za sve 2“, a kojim će se za 50 učenika s teškoćama u razvoju osigurati 37 pomoćnika u nastavi. Pored toga, Županiji je odobren za sufinanciranje i projekt „Svi u školi, svi pri stolu“, a kojim će se osigurati besplatna školska prehrana za ovu školsku godinu za 767 djece iz 18 osnovnih škola kojima je Županija osnivač. Sve su ovo projekti koji će značajno olakšati Vaš put ka uspjehu.

Sve ovo govori i koliko je Županiji stalo do obrazovanja te kako nam je jedan od bitnijih ciljeva briga za školstvo i obrazovanje mladih ljudi. Ipak, glavna motivacija ste nam upravo Vi jer se svake godine na prijemima za najuspješnije učenike i njihove mentore uvjerimo  koliko mladih i uspješnih ljudi imamo i to nam je dodatni motiv da i dalje ulažemo u obrazovanje.

Hvala Vam na trudu kojeg ulažete u svoje znanje i hvala Vama učitelji što dajete sve od sebe da djecu usmjeravate na tom putu.

Sa željom da ostvarite sve Vaše planove, da postignete što bolje ocjene i izvrsne rezultate, želim svima uspješan početak nove školske godine.

Vaš župan, Darko Koren