Sjednica Savjeta za razvoj civilnog društva

U prostorima Županijske uprave održana je sjednica Savjeta za razvoj civilnog društva u Koprivničko-križevačkoj županiji koju je otvorila predsjednica Savjeta Sonja Hlebar.

U svom obraćanju iznijela je Izvještaj o radu za 2015. godinu  pri čemu je posebno istaknula kako je Savjet za razvoj civilnog društva u suradnji s upravnim tijelima Koprivničko-križevačke županije, a posebno Antikorupcijskim povjerenstvom Koprivničko-križevačke županije sudjelovao u izradi i donošenju Akcijskog plana suzbijanja korupcije u Koprivničko-križevačkoj županiji za razdoblje od 2015. do 2017. godine. Osim toga, sudjelovali su u izradi Etičkog kodeksa nositelja političkih dužnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji, a uspostavljena je i suradnja s predstavnicima Krapinsko-zagorske županije radi prenošenja iskustava i primjera dobre prakse obje Županije te je donesen plan održavanja edukacija pod nazivom “Razvoj projektnih prijedloga“.

Predsjednica Hlebar osvrnula se i na plan rada za ovu godinu i istaknula posebnu važnost poboljšanja elemenata natječaja za sufinanciranje programa/projekata udruga u Koprivničko-križevačkoj županiji što se prije svega odnosi na prilagodbu obrazaca kako bi se udrugama olakšao postupak ispunjavanja. Na sjednici je zaključeno da postoji potreba za održavanjem edukacija namijenjenih članovima udruga prije raspisivanja novog natječaja, a članovi su raspravljali i o potrebi provođenja ankete među udrugama kako bi se prikupili podaci o njihovom djelovanju i uvjetima rada.

Služba ureda župana