Sastao se Savjet za branitelje i stradalnike Domovinskog rata Koprivničko-križevačke županije

U prostorijama Koprivničko-križevačke županije u utorak, 26. listopada, sastao se Savjet za branitelje i stradalnike Domovinskog rata s područja Koprivničko-križevačke županije.

Razmatrale su se mogućnosti osnivanja Zaklade branitelja Domovinskog rata. Nakon rasprave, u koju se uključio i župan Darko Koren, zaključeno je da se počne pripremati dokumentacija za njeno osnivanje. Isto tako će se općinama i gradovima poslati pismo namjere u kojem ih se poziva na suradnju sa Zakladom. Osnovana je i radna skupina od pet članova koja će biti zadužena za provođenje priprema. Nju čine Robert Vulić, Zvonko Filipčić, Dražen Keleminec, Josipa Franjo i Vesnica Babec.

Jednoglasno je prihvaćen prijedlog da se 28. listopada u svim srednjim školama Koprivničko-križevačke županije testira znanje učenika drugih razreda o domovinskom ratu. Oni koji budu u tome postigli najbolje rezultate kao razred bit će nagrađeni putovanjem u Vukovar. Inicijativu je podržalo Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Svi članovi su isto tako pozvani da se priključe komemoraciji koja će se 29. listopada u čast palim braniteljima održati u Novskoj, kod spomen obilježja Trokut.