Sastao se Izvršni odbor Hrvatske zajednice županija

Članovi Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija sastali su se prošlog vikenda u Opatiji na svojoj 22. sjednici. Predsjednik Zajednice Božo Galić izvijestio je članove o aktivnostima između dvije sjednice te je donesen privremeni godišnji obračuna zajednice za 2012. godinu kao i privremeni financijski plan zajednica za tekuću 2013.

U tematskom dijelu sjednice okupljeni župani razgovarali su o upravljanju turističkim destinacijama, ali su iskoristili vrijeme i za rasprave o aktualnim događanjima. Župan Koren je nakon sjednice naglasio kako je politička i javna uloga Zajednice županija iznimno bitna te u proteklih godinu dana dokazuje da je tako.

„Dvadeset župana ove zemlje predstavljaju sve stanovnike i bitno je da imaju pravo sudjelovati u oblikovanju svih politika na regionalnoj razini koja ih se tiču. Smatramo da ima puno prostora za suradnju i partnerstvo. Isto tako smo se svi zajedno složili da je proces sanacije bolnica prilično dvojben i nekorektan. Zajednički je stav da tražimo detaljno pojašnjenje same sanacije u cilju dobrobiti pacijenata, zaposlenih i cijele zajednice.„ rekao je Koren.