Sastanak u sklopu projekta za očuvanje pitomog kestena

Pripremni sastanak u sklopu pripreme projekta „Ekološka istraživanja i očuvanje pitomog kestena„ održan je u utorak 31. siječnja u prostorima Županije. Obzirom da se ovaj projekt planira provoditi u sklopu IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007.-2013, primarni cilj sastanka bio je pronalazak partnera s mađarske strane. Sastanku su stoga prisustvovali predstavnici mađarske udruge SMETE  – Udruga šumara i prirodoslovaca županije Somogy.
Partneri u projektu s hrvatske strane su Koprivničko-križevačka županija, Hrvatske šume i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Koprivničko-križevačke županije, čiji su predstavnici također prisustvovali sastanku. Cilj projekta je revitalizacija kestena, vrste kojoj prijeti nestanak iz naših šuma zbog raka kestenove kore, bolesti koju uzrokuje gljiva Cryphonectria Parazitica.
Sastanku su prisustvovali zamjenici župana Darko Sobota i Ivan Pal, koji su istaknuli zadovoljstvo dosadašnjim tijekom pripreme projekta. Na sastanku je dogovorena daljnja suradnja na projektu, te opći ciljevi i aktivnosti koje će se provoditi.