Sastanak o suradnji u okviru Radne zajednice Alpe-Adria

U austrijskom Klagenfurtu je u petak 1. ožujka održan radni sastanak o budućoj suradnji u regiji Alpe-Adria. Sastanak je organiziran temeljem odluke Vlade Republike Hrvatske da svoje članstvo u Radnoj zajednici Alpe-Adria prepusti županijama, koje bi se formalno uključile u rad ove međunarodne asocijacije nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Tako su uz predstavnike Slovenije, austrijskih regija Koruška, Štajerska i Gradišće, te mađarskog Vasa, sastanku prisustvovali i predstavnici Krapinsko-zagorske, Međimurske, Varaždinske, Karlovačke i Koprivničko-križevačke županije.

Na sastanku se raspravljalo o budućoj suradnji i djelokrugu rada Radne zajednice. Koprivničko-križevačka županija zainteresirana je za članstvo, no odluka o eventualnom pristupanju bit će donesena nakon što se definiraju uvjeti članstva. Predstavnik Koprivničko-križevačke županije u Klagenfurtu bio je pročelnik Službe ureda župana Vladimir Šadek. On je iznio kako je Koprivničko-križevačka županija zainteresirana za suradnju među regijama prvenstveno na području gospodarstva, poljoprivrede i turizma.

Odnosilo bi se to u početku na međusobnu promociju prilikom održavanja regionalnih sajmova, a podravsko-prigorski gospodarstvenici imali bi tada priliku na njima izložiti svoje tradicijske proizvode. S druge strane za manifestacije i sajmove u ovom kraju tražilo bi se pokroviteljstvo Radne zajednice Alpe-Adria, te bi se na njih pozvali predstavnici gospodarstvenika iz šire regije.