Sastalo se Županijsko vijeće za prevenciju u lokalnoj zajednici

U prostorijama Koprivničko-križevačke županije se u utorak 21. veljače sastalo Županijsko vijeće za prevenciju u lokalnoj zajednici Koprivničko-križevačke županije. Na samom početku okupljene je pozdravio predsjednik Vijeća župan Darko Koren. Predstavnici PU Koprivničko-križevačke prezentirali su razvoj projekta za prevenciju nasilja među djecom i mladima „Nisi sam“. Radi se o projektu pokrenutom u rujnu 2011. koji je fokusiran na elektroničko nasilje i zaštitu od istog. Velik uspjeh ove akcije pokazuje i preko 38 održanih edukacija u školama te stalna zainteresiranost svih obrazovnih ustanova za projekt.

Članovi Vijeća podržali su ideju policijskih djelatnika da ove godine svakako organiziraju još jedan „Sajam mogućnosti“ koji bi imao za cilj predstaviti udruge i društva koja mladima nude aktivnosti u slobodno vrijeme kao temelj prevencije kriminaliteta.

Nastavlja se i akcija „Mladi u prometu“, a svoje je aktivnosti predstavila i Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ Grada Koprivnice. Marija Mraz iz Udruge „Bolje sutra“ objasnila je kako se radi o edukaciji polaznika auto škole s ciljem sprečavanja nastanka teških posljedica koje nastaju prilikom prometnih nezgoda, te o prevenciji prisiljavanja na prosjačenje i druge oblike iskorištavanja osobe s invaliditetom.