Sastalo se županijsko Gospodarsko-socijalno vijeće

Članovi Gospodarsko-socijalnog vijeća Koprivničko-križevačke županije sastali su se u petak 20. siječnja u prostorijama Županije na svojoj 14. sjednici. Sjednici je prisustvovao i zamjenik župana Ivan Pal, a na samom početku okupljene je pozdravio predsjednik Vijeća Robert Kukolja. U svojem obraćanju podsjetio je da se 21. siječnja obilježava Dan socijalnog partnerstva. Kazao je da takvo partnerstvo doprinosi socijalnoj ravnoteži društva u kojem živimo i potiče uspostavljanje konsenzusa kao važnog elementa u postizanju općeg napretka.
Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Branka Cuki prezentirala je stanje i kretanja korisnika stalne pomoći kao indikatora siromaštva na području Koprivničko-križevačke županije. U Republici Hrvatskoj je početkom 2011. godine socijalnom pomoći bilo obuhvaćeno oko 2,31 % stanovništva, dok je taj postotak za našu Županiju iznosio 2,26%. Prema tim podacima stanovništvo Koprivničko-križevačke županije je u nešto manjoj mjeri ovisno o socijalnoj pomoći u odnosu na državni prosjek.
Predsjednik Vijeća je predstavio i Program rada za 2012. godinu te ostavio mogućnost da se on dodatno nadopuni aktivnostima koje će oblikovati i predlagati sami članovi.