Sastalo se Upravno vijeće ŽUC-a

Članovi Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste sastali su se u ponedjeljak 18. veljače na svojoj 12. sjednici. Svi članovi su informirani o radovima investicijskog održavanja cesta iz sredstava Hrvatskih cesta, gdje je odlukom dodijeljeno 13,6 milijuna kuna. Na 21 dionici cesta ugovoreno je izvođenje radova u vrijednosti od 17,3 milijuna kuna, a većina njih je obavljena izuzev završnog sloja asfalta na cesti kod Kalnika i Orehovečkog Bogačeva.

Vijeće je informirano o objavljenom natječaju za redovno održavanje županijskih i lokalnih cesta za novo četverogodišnje razdoblje od 1. svibnja 2013. do 30. travnja 2017.godine, a ponude će se otvarati 20. veljače.  Uz rješavanje redovnog održavanja cesta, pristupiti će se izradi i četverogodišnjeg plana izvanrednog održavanja (obnova kolnika i modernizacija), prema stanju kolnika i prioritetima jer su za te radove potrebna dodatna sredstva koja tek treba pribaviti. Razmotren je i prihvaćen financijski plan i program rada za ovu godinu s obavezom pregleda stanja na cestama poslije zime, te izrade plana radova po cestarijama.

Obzirom da u travnju ističe mandat ravnatelju, Upravno vijeće je donijelo odluku o objavi natječaja za iduće četverogodišnje razdoblje te će nakon prispjelih prijava predložiti kandidata koji zadovoljava uvjete natječaja i kojeg  imenuje Županijska skupština.