Reakcija na teze direktora Turističke zajednice Grada Koprivnice

Iznenađeni smo napisima u pojedinim medijima koji su temeljeni na priopćenju direktora Turističke zajednice Grada Koprivnice kako župan i Koprivničko-križevačka županija nisu željeli dati potporu projektu „Culturevive tour“.

U prilogu Vam šaljemo e-mail s dopisom iz gradske TZ u kojoj se vidi način na koji je podrška zatražena od župana, te datum i vrijeme traženja. Način na koji je to učinjeno krajnje je neprimjeren i izvan svake razine etičnosti i razine poslovnog komuniciranja.

E-mail je županu i meni upućen u četvrtak 8. ožujka u 11,24 potpisan od strane nama nepoznate osobe (referentice ili vježbenice gradske TZ), bez prethodnog telefonskog poziva ili osobnog kontakta. Držim da je i sam sadržaj e-maila nekorektan i pun podcjenjivanja, a uvidom u sam tekst u to ćete se i sami osvjedočiti.

Tako koprivnička TZ u zadnji čas traži potporu od župana bez da se netko iz dotičnog ureda uopće udostojio županu reći o čemu se radi, dok je u prilogu poslano i već pripremljeno pismo na engleskom jeziku koje je župan prema tom prijedlogu trebao prihvatiti: „sve što trebate učiniti jest da u isti dokumenat unesete svoj memorandum, te naravno potpis i žig.“

A i nakon što bi župan pismo potpisao čak ni u tom slučaj nitko iz dotičnog ureda ne bi smogao snage da pismo potpore osobno preuzme već se navodi: „Molimo Vas da nam potpisano pismo potpore faksirate ili skenirate i pošaljete mail-om, ako je moguće već danas.“ Ako gradska TZ na ovaj način komunicira sa svojim partnerima i drugim institucijama onda je to porazno.

Daljnju komunikaciju s TZ Grada Koprivnice preuzeo sam na sebe i zatražio da se o projektu napravi kraća prezentacija kako bi župan dobio uvid o čemu se radi i kako bi nakon toga znao kakvom projektu daje potporu. Međutim u e-mailu koji mi je poslao jedan drugi službenik dotičnog ureda navedeno je kako će se prezentacija projekta odgoditi do daljnjega, te da je dokumentacija za projekt sljedeći dan već poslana.

Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvoj i turizam: Denis Maksić, dipl.ing.