Razgovor o projektima Općine Sveti Petar Orehovec

Zamjenici župana Ivan Pal i Darko Sobota sastali su se u srijedu 21. ožujka u prostorima Županije sa načelnikom Općine Sveti Petar Orehovec Franjom Poljakom. Razgovarali su o razvojnim planovima Općine s naglaskom na projekte u koje je uključena Županija.

Načelnik se osvrnuo na znatno poboljšanje obrazovnog standarda u tom kraju otkad je otvorena nova suvremena Područna škola u Gregurovcu. Budući da je u sklopu zgrade izgrađena i zdravstvena ambulanta razgovaralo se i o njenom stavljanju u funkciju, čime bi porastao i standard u zdravstvu. Obzirom da se u Svetom Petru Orehovcu planira izgradnja sportske dvorane u sklopu škole, razgovaralo se i o izradi projektne dokumentacije za ovaj objekt.

Načelnik je potom iznio podatke o stanju pojedinih prometnica u samoj Općini i predložio njihovu zajedničku sanaciju. Zamjenik župana Sobota kazao je kako je u planu ŽUC-a da se tijekom ove godine sanira županijska cesta u naselju Zaistovec u dužini od 1000 metara. Kako je nužna i sanacija nerazvrstane ceste u Bogačevu Riječkom, načelnik je upoznat s činjenicom da su na posljednjoj sjednici Županijske skupštine odobrena kapitalna sredstva za općine, a također i za Sveti Petar Orehovec, iz kojih se i ova prometnica u dužini od 1000 metara može modernizirati.