Ravnatelji dobili informacije o postupku javne nabave

U utorak 6. ožujka u prostorijama Koprivničko-križevačke županije održan je radni sastanak s predstavnicima osnovnih i srednjih škola koji su obvezni provesti postupke javne nabave opskrbe električnom energijom i/ili opskrbe plinom. Viša savjetnica za javnu nabavu u Službi ureda župana Vedrana Podnar pojasnila je pojedinosti oko provođenja javnih nabava u samoj Županiji i njenim ustanovama.

Podnar je dala upute nazočnim predstavnicima škola o radnjama koje moraju poduzeti kako bi što prije započeli, te što efikasnije proveli postupke javne nabave. S obzirom na novi Zakon o javnoj nabavi u provođenju postupka najmanje jedan ovlašteni predstavnik naručitelja mora posjedovati važeći certifikat u području javne nabave. Kako škole nemaju zaposlenika s takvim certifikatom, županijska viša savjetnica Vedrana Podnar sudjelovat će u njihovim postupcima javne nabave.

Razgovaralo se i o novinama u Zakonu o javnoj nabavi, specifičnostima nabave opskrbe električnom energijom i opskrbe plinom, kao i o drugim pitanjima vezanim uz izradu plana nabave i provođenje postupaka javne nabave.