Ravnatelj županijskog Zavoda za prostorno uređenje Zlatko Filipović o Podravskoj magistrali

Gostujući u programu Radio Koprivnice u nedjelju, 7. studenog, ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije Zlatko Filipović govorio je o tijeku projekta NATREG, ali i o pripremnim radnjama za gradnju Podravske brze ceste.

Projekt NATREG ima za cilj razvijanje zajedničke strategije za integrirano upravljanje zaštićenim područjima na principima održivog razvoja, a obuhvaća povezivanje 6 zaštićenih područja na teritoriju Alpe-Adria-Panonija. Financiran je od strane transnacionalnog programa suradnje Jugoistočne Europe i dobra je osnova za razvoj ekološkog turizma.

 „Što se tiče Podravske magistrale puno toga je napravljeno u pripremim radnjama. Izrađeno je idejno rješenje, te Studija utjecaja na okoliš Podravske brze ceste za dionicu od čvora Rasinja do čvora Koprivnica. Kako se predviđa poprečni profil on će obuhvaćati dvije trake u jednom smjeru, zeleni pojas i dvije trake u drugom smjeru. Mislim da je ovaj pravac izuzetno važan te će benefiti za cijelu regiju biti puno veći od samog cestovnog povezivanja sjeverozapadnog i istočnog dijela zemlje.“ rekao je Filipović.