Prvi svjetski Dan optimizma kreće iz Koprivničko-križevačke županije

U prostorijama Koprivničko-križevačke županije u srijedu je 9. siječnja održana konferencija za novinare povodom uključivanja Koprivničko-križevačke županije u organizaciju „Prvog svjetskog Dana optimizma“. Idejni začetnik i nositelj projekta je Siniša Cmrk iz Udruge optimista Hrvatske, gosti konferencije su uz domaćine župana Darka Korena i zamjenika župana Ivana Pala bili i predstavnici veleposlanstva Ruske Federacije te glazbeni, umjetnički i sportski ambasadori ovog projekta.

Projekt je predstavio Siniša Cmrk objasnivši da će se sve aktivnosti bazirati na četiri osnovne osi optimizma: postavljanju stupova optimizma, optimističkim stolovima, igrama i međunarodnim glazbenim festivalom. Glavna događanja s različitom tematikom održavat će se 15. rujna u 7 hrvatskih gradova.

Župan Koren tom je prilikom pohvalio inicijativu te istaknuo važnost pozitivnog razmišljanja u svakodnevnom životu. „Optimizam nije samo sociološki pojam. Ja ga doživljavam i puno šire. Jednako je važan za pojedinca kao i za zajednicu. Usudim se reći da je jednako važan i za ekonomiju, ako i za zdravlje, kulturu i zadovoljstvo ljudi. Zato podržavamo projekte koji se trude unijeti više ispunjenosti i sreće u ljudska srca, a ovaj projekt to svakako jest.“, rekao je Koren na konferenciji.