Prijem za vatrogasce u povodu Dana Svetog Florijana

Povodom obilježavanja Dana Svetog Florijana župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota održali su u utorak 8. svibnja tradicionalni prijem za predstavnike Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije i Javnih vatrogasnih postrojbi.

U svom obraćanju župan se osvrnuo na važnu ulogu vatrogasaca u društvu te im se zahvalio na odličnoj suradnji i dobroj komunikaciji. Isto tako je naglasio nezamjenjivost vatrogasaca kao nositelja aktivnosti u seoskim sredinama.

Predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Ivan Golubić je pojasnio kako se u našoj Županiji puno radi na edukaciji i privlačenju mladih u vatrogastvo, te kazao da je u samo godinu dana 600 vatrogasaca osposobljeno u različitim činovima. Osvrnuvši se na tradiciju vatrogastva u Podravini i Prigorju naveo je da ove godine čak sedam društava slavi 120. obljetnicu. Zahvalio je Županiji što su financijska sredstva za vatrogastvo unatoč krizi i ove godine ostala na lanjskoj razini. Takva politika doprinosi konstantnom ulaganju u vatrogastvo, a protekle godine je 400 tisuća kuna uloženo u nabavu vatrogasne opreme na požarnim područjima.

V.d. zapovjednika Slavko Tucaković je podsjetio da su u posljednjih godinu dana u našoj Županiji izvršene 653 intervencije, od čega je bilo 311 požarnih. Istaknuo je i brojne dislokacije podravsko-prigorskih vatrogasaca na priobalju, te kazao da je u tijeku priprema i za dislokacije ovog ljeta.