Prijem u povodu 20. godišnjice suradnje Obrtničke škole Koprivnica i Strojarsko-tehničke škole iz Osijeka

Župan Darko Koren, zajedno sa svojim zamjenikom Ivanom Palom, organizirao je u petak 7. prosinca u prostorijama Županije svečani prijem za predstavnike Strojarsko-tehničke škole iz Osijeka i Obrtničke škole iz Koprivnice. Prijemu se pridružio i predsjednik Gradskog vijeća grada Koprivnice Zoran Gošek koji je i osobno bio uključen u uspostavljanje suradnje između ove dvije škole.

Prijem je organiziran povodom 20. godišnjice uspješne suradnje ove dvije obrazovne ustanove, a bila je to prilika i da se okupljeni podsjete na sam početak ovog prijateljstva. Naime, 1992. godine tijekom Domovinskog rata učenici iz Strojarsko-tehničke škole pohađali su nastavu i maturirali u Obrtničkoj školi Koprivnica u zanimanju automehaničar. Tom prilikom su se stvorile vrijedne i neraskidive veze između Osječana i Koprivničanaca. One su nakon toga rezultirale i potpisivanjem povelje o suradnji 2004. godine pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije.

Danas dvije škole odlično surađuju u razmjeni učenika, iskustava i programa na čemu im je prilikom prijema čestitao župan Koren. Gostima se obratio i bivši ravnatelj Obrtničke škole Ivan Pal, a danas zamjenik župana, koji je istaknuo da će Županija i dalje činiti sve što je moguće kako bi poticala ovakve primjere koji su iznimno rijetki, ali i neizrecivo korisni kako za učenike tako i za lokalnu sredinu.