Prezentiran projekt poboljšanja energetske učinkovitosti zgrade Srednje škole Koprivnica

U prostorima Srednje škola Koprivnica je u utorak 3. srpnja održana prezentacija projekta poboljšanja energetske učinkovitosti zgrade Srednje škole Koprivnica i Obrtničke škole Koprivnica koju pohađa 1.798 učenika.

Izmjenu glavnog projekta radi poboljšanja energetske učinkovitosti navedene školske zgrade površine od preko 5000 m2 naručila je Koprivničko-križevačke županija, te za to osigurala preko 59.000 kuna, a izvela ju je tvrtka PETGRAD d.o.o. Zgrada Srednje škole Koprivnica trenutno je najveći potrošač energije u sustavu županijskog školstva i nalazi se u zadnjem G razredu učinkovitosti.

Na samoj prezentaciji uz župana Darka Korena i njegovog zamjenika Ivana Pala, prisustvovali su i ravnatelji Srednje škole i Obrtničke škole Zdravko Sabolek i Ratimir Ljubić. Župan Koren istaknuo je kako je gubljenje energije zapravo gubljenje novca, a to je u ovim vremenima suprotno želji da se njim racionalno i pažljivo upravlja.

Vedran Petrović ispred tvrtke PETGRAD u svojem je izlaganju naglasio kako je uočeno veliko gubljenje energije koje bi se ispravnim građevinskim i izolacijskim rješenjima moglo znatno smanjiti. Cilj je zgradu osposobiti za energetski razred B, a to bi se uz investiciju od 6,7 milijuna kuna moglo učinit u roku od godinu dana.