Preventivna kampanja „Poštujte naše znakove“

Ovogodišnja preventivna akcija „Poštujte naše znakove“ održana je u Osnovnoj školi „Grgura Karlovčana“ u Đurđevcu u organizaciji Službe prevencije Ravnateljstva policije i Policijske uprave koprivničko-križevačke.

U okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa  Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske u suradnji s partnerima kontinuirano provodi preventivne aktivnosti s ciljem zaštite djece kao jedne od najranjivijih skupina u prometu te provodi brojne aktivnosti senzibilizacije šire javnosti o važnosti pravilnog ponašanja u prometu.

Podršku programu dala je potpredsjednica Županijske skupštine i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić, gradonačelnik grada Đurđevca Hrvoje Janči, načelnik Policijske uprave koprivničko–križevačke Vjekoslav Štimac sa suradnicima, čelnici lokalne samouprave i mnogobrojni partneri.

Program je bio za učenike prvih i drugih razreda, koje je u uvodnom djelu pozdravio policijski službenik za prevenciju Službe prevencije Ravnateljstva policije Mario Salopek i to scenskim prikazom „Koracima malim zakoračimo u svijet prometa“. Na prigodan način je  educirao i informirao najmlađe sudionike u prometu o prometnoj kulturi i poštivanju prometnih znakova i propisa. Djeca su s velikim veseljem pratila i sudjelovala u interaktivnoj edukativno-scenskoj predstavi „Đak veseljak i prometni znak“, u izvedbi glumaca Hrvatske glazbene mladeži.

Djeca su educirana na interaktivnim radionicama Gorske službe spašavanja – Stanice Koprivnica, Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac, Hitne pomoći Doma zdravlja Đurđevac, Gradskog društvo Crvenog križa Đurđevac, kao i Prometne i Interventne policije. Tom prilikom su upoznati s poslovima i radnjama te na koji način spomenute službe koriste opremu u svom radu.

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova KKŽ

Izvor fotografija: Danijel Domišljanović