Predstavnici Županije na manifestaciji Putevima vina u Umagu

Peta po redu manifestacija Putevima vina održana je prošlog vikenda u Umagu u organizaciji Udruge Mediterra i Vinarije Degrassi. Na jednom je mjestu okupila 35 najboljih proizvođača vina u Republici Hrvatskoj. Među njima su svoje proizvode predstavili i Vinarija Grudić i Vinarija Matočec.

Uz bogat sajamski program posjetitelji i gosti imali su prilike upoznati nove tehnologije koje se koriste u vinogradarstvu i vinarstvu te izmijeniti primjere dobre prakse. Svih 35 vina ocijenila je stručna komisija regionalnog karaktera te je svakom vinu dala i svoj profesionalni komentar. Zemlja partner ovog sajma bila je Poljska.

Ispred Koprivničko-križevačke županije manifestaciji je prisustvovao zamjenik župana Darko Sobota i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvoj i turizam Denis Maksić. Manifestacija Putevima vina jedina je manifestacija takvog tipa koja se održava u regiji. Njezina specifičnost je ocjena vina prema njegovim potencijalima za strana tržišta optimalnog omjera cijene i kvalitete. Jedna je od rijetkih koja ima ekskluzivni, zatvoreni, nekomercijalni karakter gdje sudionici mogu učestvovati samo na poziv organizatora.