Predstavnici makedonske Općine Bogdanci posjetili Županiju

Općina Kalinovac već duže vrijeme ima prijateljske odnose s Općinom Bogdanci iz Makedonije, a u sklopu sutrašnje proslave Dana Općine Kalinovac bit će potpisana povelja o prijateljstvu između dvije lokalne jedinice. Tim povodom delegacija Općine Bogdanci boravi u Kalinovcu.

Budući da će potpisivanje povelje označiti formalan početak ozbiljnije suradnje, što je u skladu s županijskom politikom povezivanja s regijama u okruženju i šire, gosti su u četvrtak, 14. listopada, posjetili i Koprivničko-križevačku županiju. U prostorijama Županije makedonsku delegaciju su dočekali zamjenici župana Ivan Pal i Darko Sobota. Informacije o samoj Županiji, njezinom povijesnom i kulturnom blagu, te gospodarskim i energetskim resursima gostima je prezentirao pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, znanost i šport Mladen Antolić.

Načelnik Općine Bogdanci Risto Ičkov kazao je kako za ovo malo vremena provedenog u Koprivničko-križevačkoj županiji vidi naznake daljnje suradnje i na regionalnom nivou. Bio je ugodno iznenađen stupnjem razvoja Županije, ali i manjih mjesta na ovom području. Nakon prezentacije u Županiji predstavnici Bogdanaca i njihovi domaćini posjetili su Obrtničku školu i uži centar Koprivnice.