Predstavnici Koprivničko-križevačke županije na sjednici Mreže mladih Skupštine europskih regija

Koprivničko-križevačka županija je jedna od parterskih županija u održavanju skupa Mreže mladih Skupštine europskih regija koji se održava od 7. do 9. lipnja 2010. godine Donjoj Stubici. Skupština Europskih regija je najveća nezavisna mreža regija iz cijele Europe i okuplja više od 270 regija iz 33 zemlje. Regionalna mreža mladih je svojevrsna platforma regionalnih organizacija i savjeta mladih koji se razmjenom iskustava i dobre prakse pripremaju za još bolju zajedničku suradnju.

Politika mladih na Europskom nivou time ima za cilj donošenja zajedničkih rješenja za univerzalne probleme, a centralna rasprava ovog sastanka najavljena je za utorak 8. lipnja te će na njoj sudjelovati i predstavnici Koprivničko-križevačke županije predvođeni zamjenikom župana Darkom Sobotom. Uz predsjednicu Skupštine europskih regija gđu. Michele Sabban i glavnog tajnika g. Klausa Kippa okruglim stolovima će prisustovati i Zrinka Vrabec- Mojzeš, izaslanica predsjednika RH, Vesna Pusić, predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU kao i predstavnici Ministarstva vanjski poslova i EU integracija.

Osnovne teme rasprava su vezane uz problematiku i funkcioniranje EU projekata s naglaskom na primjere susjedne Slovenije te o sudjelovanju mladih u odlučivanja na regionalnoj razini.