Predstavnici koordinacije udruga osoba s invaliditetom kod župana Korena

U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom župan Darko Koren je u utorak 6. prosinca organizirao prijem za izaslanstvo udruga osoba s invaliditetom s područja Koprivničko-križevačke županije. Prijemu u prostorima Županije prisustvovali su predstavnici Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije, Društva multiple skleroze Koprivničko-križevačke županije, Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije, Udruge osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice i Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Koprivnica.

Nakon zahvale za dosadašnju uspješnu suradnju s Županijom, predstavnici udruga su prezentirali svoj dosadašnji rad i uspjehe u 2011. godini, ali su ukazali i na svakodnevne probleme. Sve udruge su suočene s nedostatkom sredstava za provođenje svoje osnovne djelatnosti, a brine ih i što su pojedine javne ustanove neprilagođene potrebama osoba s invaliditetom. Predstavnici udruga su naglasak stavili i na potrebu uvođenja prilagođenog prijevoza i asistenata u nastavi.

 Župan Darko Koren istaknuo je kako Županija podržava rad udruga osoba s invaliditetom, te da pomaže u rješavanju njihovih pojedinih poteškoća na ovom području, međutim većinu spomenutih problema potrebno je rješavati s nivoa državne vlasti. Župan je izrazio uvjerenje da će se dobra i konstruktivna suradnja Županije i udruga nastaviti, te je na kraju njima i svim korisnicima njihovih programa zaželio sretan Međunarodni dan osoba s invaliditetom.