Predstavnici Hrvatske zajednice županije kod potpredsjednika Vlade Branka Grčića

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić primio je predstavnike Hrvatske zajednice županija na čelu s Božom Galićem, županom Vukovarsko-srijemske županije.

Ministar Grčić prisutnim županima i zamjenicima župana razjasnio je sve elemente nove statističke podjele Republike Hrvatske na dvije regije. Istaknuo je da su uzete u obzir sve opcije spominjane u zadnjih nekoliko godina.

Na sastanku je pojašnjeno kako bi u slučaju da je ostala ranija podjela na tri statističke regije, 900 tisuća stanovnika u županijama sjeverozapadne Hrvatske u okružju Grada Zagreba trpilo posljedice bitno smanjene mogućnosti korištenja EU fondova.

Predsjednik Hrvatske zajednice županija Božo Galić je izdvojio da predstavnici županija moraju biti angažirani u odlukama Vlade i Ministarstva regionalnoga razvoja, te da se međusoban odnos mora temeljiti na partnerstvu i solidarnosti.

Ministar je istaknuo kako partnerski posao sa županijama tek slijedi jer je prioritetno pitanje na razini države dobra i kvalitetna priprema projekata za EU fondove.

Sastanku je prisustvovao i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren.