Predstavljen idejni projekt nove Obrtničke škole u Koprivnici

U četvrtak, 7. travnja, u prostorijama Županije održana je sjednica Odbora za izgradnju zgrade Obrtničke škole u Koprivnici. Uz zamjenika župana Ivana Pala i prisutne članove Odbora, sastanku su nazočili i predstavnici projektantske tvrtke CoArt d.o.o. Koprivnica. Članovima Odbora na sjednici je prezentiran Idejni projekt nove zgrade Obrtničke škole Koprivnica.

Površina građevinske parcele, koju je osigurao Grad Koprivnica iznosi 21.020,00 m². Škola je projektirana za rad u jednoj smjeni za 700 učenika koji se obrazuju za tehnička i obrtnička zanimanja, a sastoji se od nekoliko funkcionalnih cjelina: klasičnih i specijaliziranih učionica, praktikuma i radionica, školske športske dvorane, gospodarskih sadržaja, vanjskih sportskih terena i ostalih pratećih prostora, ukupne bruto površine 11.695,00 m².

Idejni projekt zajedno sa zahtjevom za izdavanje lokacijske dozvole predan je Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Grada Koprivnice. Odbor za izgradnju zgrade Obrtničke škole u cijelosti je podržao Idejni projekt Obrtničke škole.