Predsjednica županijskog Savjeta za razvoj civilnog društva primljena na Akademiju za politički razvoj

Akademija za politički razvoj (APR) iz Zagreba objavila je jučer, 22. veljače popis 13. po redu generacije godišnjeg programa. Nakon selekcije primljeno je svega 27 polaznika od 150 prijava, a među njima primljena je i Sonja Hlebar, predsjednica županijskog Savjeta za razvoj civilnog društva i voditeljica programa Udruge za održivi razvoj Hrvatske.

Godišnji program akademije od samog početka se provodi u partnerstvu sa Vijećem Europe. Provođenjem Godišnjeg programa, APR nastoji obrazovati i povezati lidere i profesionalce iz različitih sektora, politike, civilnog društva, javne uprave, poslovnog sektora, medija i znanosti. Pokušava i doprinijeti razvoju društvenog povjerenja, uzajamnosti, tolerancije i suradnje među današnjim i budućim donosiocima političkih odluka te kako graditi temelje stabilne i učinkovite demokratske vlasti u Hrvatskoj.

Akademija za politički razvoj, osim Godišnjeg programa provodi i projekt „Lokalni programi APR-a“ i „Studenski program APR-a kojima također pomažu mladim generacijama da uđu u svijet politike.

U sklopu Godišnjeg programa održati će se ukupno četiri seminara, a prvi će se održati u Križevcima od 18. do 20. ožujka ove godine i to pod nazivom „Građanin, društvo i politika u suvremenoj demokraciji“.

Osim Sonje Hlebar primljen je i Mario Rajn, predsjednik Udruge P.O.I.N.T. iz Križevaca, izvršni direktor u Trgo-agenciji d.o.o. te aktivist u područjima obrazovanja, novih tehnologija i kulture.

Služba ureda župana