Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović posjetila Koprivničko-križevačku županiju

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u utorak 3. prosinca boravila je u posjeti Koprivničko-križevačkoj županiji gdje se susrela s čelnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave. Posjet je započela u Općini Virje gdje su je dočekali župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota i načelnik Općine Virje Mirko Perok sa suradnicima, a na sastanku u prostorijama Općine prisutni su bili i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, načelnici općina Gola, Đelekovec i Hlebine, predsjednik i članovi Općinskog vijeća Virje te ravnateljice općinskih ustanova.

Župan Darko Koren uz zahvale na dolasku, uputio je pozdravne riječi dobrodošlice poželjevši Predsjednici ugodan boravak na prostoru županije, nakon čega je načelnik Perok izvijestio predsjednicu o gospodarskim i turističkim aktivnostima Općine te budućim planovima, istaknuvši zadovoljstvo što je Predsjednica bila pokroviteljica ovogodišnjeg međunarodnog festivala tradicionalnih kolača Virovske Prkačijade.

Predsjednica je kazala kako rado dolazi u Koprivničko-križevačku županiju te da je raduju uspjesi koje Općina postiže naglasivši kako posjetom nastoji pokazati važnost razvoja cjelokupnog prostora Hrvatske i vrijednost ljudi koji na njemu obitavaju i nastoje stvoriti bolju budućnost.

Tijekom sastanka, sudionici su se dotakli mnogih tema, a predsjednica je obećala da će i iduće godine sudjelovati u pokroviteljstvu značajnih turističkih manifestacija na području Koprivničko-križevačke županije. Nakon susreta s mještanima, Predsjednica se uputila u županijsko središte Koprivnicu, gdje su je na Zrinskom trgu dočekali župan Darko Koren sa zamjenicima Darkom Sobotom i Ratimirom Ljubićem, saborski zastupnik Damir Felak te ugledni gospodarstvenici, osobe iz javno-političkog života i brojni građani s kojima je Predsjednica uz druženje  popričala o dnevno političkim aktualnostima.

„Koprivnica je primjer kako moramo i možemo krenuti dalje, ona je dom Podravke kompanije koja koristi domaću siroviju i prati trendove te  koju promoviram na svojim putovanjima jer je spremna proizvoditi za sva tržišta. Njihovi su proizvodi prepoznati i traženi diljem svijeta. Imate ogromne potencijale, a Koprivnici želim da se prometno poveže s ostatkom Hrvatske i autocestom. Za to sam se zalagala i kad sam izmjestila svoj ured u Koprivnicu, a nastavit ću se zalagati i dalje“, naglasila je predsjednica Grabar Kitarović.

Posjet Koprivničko-križevačkoj županiji Predsjednica je završila u Križevcima gdje se u Dvorani Hrvatskog doma susrela s brojnim građanima.

Služba ureda župana