POZIV NA EDUKATIVNU TRIBINU POVJERENSTVA ZA RAVNOPRAVNOST SPOLOVA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE – „DOPRINESIMO SPRJEČAVANJU NASILJA“

P O Z I V

 NA  EDUKATIVNU TRIBINU POVJERENSTVA ZA RAVNOPRAVNOST SPOLOVA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE KOJA ĆE SE ODRŽATI NA TEMU BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA POD NAZIVOM

DOPRINESIMO SPRJEČAVANJU NASILJA

21.  rujna (utorak) 2010. godine

u 18.00 sati

u prostorijama Centra za socijalnu skrb (Dvorana,  II kat)

Trg Eugena Kumičića 2,  Koprivnica

Slučajevi obiteljskog nasilja su svakodnevni i imaju dalekosežne posljedice, ali se često banaliziraju. Stoga smo odlučili povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama organizirati javnu edukativnu tribinu pod nazivom  „Doprinesimo sprječavanju nasilja“.

Ciljevi Tribine su:

–          promicati borbu protiv nasilja,

–          senzibilizirati javnost prema nasilju,

–          pružiti informacije o pomoći potencijalnim i postojećim žrtvama nasilja.

 

Uvod u temu će dati predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić. Predavači su: savjetnica Vladinog Ureda za ravnopravnost spolova Irena Sarta; ravnateljica Centra za socijalnu skrb Koprivnica Sonja Petrović; predstavnik Policijske uprave Koprivničko-križevačke Robert Šarec i predsjednica udruge „HERA“ iz Križevaca Marina Švagelj Ježić.

Predavači će s različitih aspekata obraditi problematiku nasilja, s motiviranjem prisutnih, ali i cjelokupne društvene zajednice da u međusobnoj interakciji doprinesemo sprječavanju nasilja.

Na Tribinu su pozvani župan i zamjenici župana Koprivničko-križevačke županije, predsjednik i članice Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije, gradonačelnici gradova i općinski načelnici/ce, predstavnice udruga žena, predstavnici Obiteljskog centra te udruga osoba s invaliditetom, kao i predsjednici/e gradskih/lokalnih povjerenstava za ravnopravnost spolova s područja Koprivničko-križevačke županije.

Iskreno se nadamo da ćete se odazvati ovom pozivu!

S osobitim poštovanjem,

PREDSJEDNICA: Verica Rupčić, v.r.