Festival žena iz ruralnih područja i Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama teme sjednice županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije u petak, 31. kolovoza u prostorijama Županijske uprave održalo je svoju petu po redu sjednicu s temama Festivala žena iz ruralnih područja i obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Na početku sjednice, članove je pozdravio zamjenik župana Ratimir Ljubić te ih je pozvao da posjete Festival koji će se održati 15. rujna s početkom u 18 sati u koprivničkom Domu mladih, a zatim je manifestaciju detaljnije predstavila predsjednica Povjerenstva Verica Rupčić. Organizator Festivala je Povjerenstvo u suradnji sa županijskom Udrugom žena iz ruralnih područja, ovogodišnji suorganizator i domaćin je Grad Koprivnica, a sudjeluje ukupno 15 svestranih i kreativnih žena svih dobih kategorija. Predsjednica Rupčić naglasila je kako je novina da Festival više nema natjecateljski karakter te neće biti dodjele lenti, a žene će na izlagačkim prostorima koji će biti spremni već od 17 sati u predvorju Doma mladih predstaviti čime se bave i svoje posebnosti. Cilj Festivala je jačanje i afirmacija položaja žena te doprinos zaštiti i promicanju ljudskih prava, a žene će imati priliku razmijeniti znanja i iskustva te steći nova prijateljstva. Županija je prepoznala važnost ovog projekta te ga podržava od samog početka, na čemu je predsjednica Rupčić posebno zahvalila, a istaknula je i zadovoljstvo podrškom Grada Koprivnice, sponzora i medija.

Drugi dio sjednice odnosio se na planove za obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama 22. rujna, a dogovoreno je kako će se usuglasiti planovi s Policijskom upravom Koprivničko-križevačkom.

Služba ureda župana