Potpredsjednik Vlade Branko Grčić podržao županijske EU projekte i otvorio nove prostore PORE

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić posjetio je u četvrtak 27. rujna Koprivničko-križevačku županiju. U prostorima Županije primio ga je Župan Darko Koren, zajedno sa svojim zamjenicima Ivanom Palom i Darkom Sobotom, predsjednicom Županijske skupštine Milicom Fuček i drugim suradnicima.

Na sastanku koji je uslijedio, a kojem se pridružio i zamjenik ministra poduzetništva i obrta Draženo Pros sa suradnicima, predstavljena su dva najznačajnija županijska projekta koji se pripremaju za financiranje iz EU fondova. Radi se o projektu vodoopskrbe i odvodnje, te projektu regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica.

Ovi opsežni projekti financijski vrijedni više desetaka milijuna eura u visokoj su fazi pripremljenosti za apliciranje na bespovratna EU sredstva, pa je potpredsjednik Vlade istaknuo kako im daje svu podršku. Kako je istaknuo, strateški cilj države je da se nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju u što većoj mogućoj mjeri iskoriste strukturni i kohezijski fondovi koji će Hrvatskoj biti dostupni, jer je to jedan od načina kako pokrenuti gospodarstvo.

U županijskim prostorima na Florijanskom trgu u Koprivnici potom je održano svečano otvaranje novih prostora PORE Razvojne agencije. Uz prisustvovanje brojnih uzvanika novouređene prostore PORE, u kojima je ranije bilo sjedište županijskog Zavoda za javno zdravstvo, otvorio je potpredsjednik Vlade Branko Grčić.

U sklopu protokola otvorenja ravnateljica PORE Melita Birčić potpisala je dva ugovora s pomoćnicom ministra poduzetništva i obrta gospođa Dijanom Bezjak i zamjenikom ministra Prosom. Prvi ugovor se odnosi na provedbu projekta „Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja“, a drugi na projekt „Obrazovanje za poduzetništvo za 2012. godinu“.

Potpredsjednik Vlade Grčić je nakon toga prisustvovao prezentaciji projekata Grada Koprivnice i sastanku s gradonačelnicom Grada Koprivnice Vesnom Želježnjak. U popodnevnim satima je posjetio Općinu Kalinovac, te obišao novu školu u Kalinovcu koja je sufinancirana zajmovima iz programa EIB.