Potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić i župan Koprivničko- križevačke županije Darko Koren primili u posjet predstavnicu Udruge Hrvata iz Salzburga

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren primili su u petak, 2.travnja, u prostorijama Županije predstavnicu Udruge Hrvata iz Salzburga Marijanu Premec porijeklom iz Križevaca.

 Marijana Premec je referent zadužen za očuvanje hrvatske baštine i međunacionalnu suradnju pri udruzi „Hrvatski san“ u Salzburgu u kojem trenutno živi. Obzirom da je dugo godina u inozemstvu uočila je kako je sjeverni dio Hrvatske manje zastupljen u svojim kulturnim i regionalnim prezentacijama na području Austrije. Zato je pokrenula inicijativu za jačanje povezanosti između svoje domovine i austrijskih iseljeničkih klubova i udruga.

U samoj pokrajini u kojoj se nalazi i Salzburg ima preko 10.000 Hrvata koji će biti sigurno zadovoljni ovakvom inicijativom, te se uključiti u suradnju. Josip Friščić i Darko Koren predložili su da se izradi plan zajedničke suradnje te da se udruge povežu međukulturalnom razmjenom u cilju promocije podravsko prigorske tradicije i moderne kulture.