Potpredsjednica Županijske skupštine sudjelovala na  radionici “Ravnopravnost za sve”

U sklopu EU projekta – “Jednaka prava – jednake plaće – jednake mirovine” Širenje opsega implementacije akcija i zakonskih standarda rodne ravnopravnosti s ciljem dostizanja rodne ravnopravnosti i sprječavanja siromaštva u Hrvatskoj, u Zagrebu je održana radionica “Ravnopravnost za sve” u organizaciji  pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić i CESI – Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje. Na dvodnevnoj radionici je sudjelovala potpredsjednica Županijske skupštine i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić.

Teme radionica su bile rod i spol, rodni stereotipi, utjecaj obrazovanja na nejednakost u plaćama, usklađivanje obiteljskog i privatnog života, rodni jaz u plaćama i mirovinama u Belgiji te mirovinski sustav i siromaštvo starijih osoba.

Cilj ovoga projekta je podizanje svijesti o društvenom problemu jaza u plaćama i mirovinama između muškaraca i žena, odnosno sprječavanje rizika siromaštva za žene u Hrvatskoj. Ovo je bila prva u nizu radionica, a namijenjena je bila  predstavnicima: privatnih i javnih tvrtki, ustanova u sustavu zdravstva i socijalne skrbi, sindikata, organizacija civilnog društva, lokalnih i nacionalnih vlasti te učenicima srednjih škola.

Služba ureda župana