Potpisani ugovori o prijevozu učenika vrijedni 8,3 milijuna kuna

U srijedu, 4. siječnja, u prostorima Županije je održano potpisivanje Ugovora o prijevozu učenika županijskih osnovnih škola za 2012. godinu i ugovora o subvencioniranju autobusnog prijevoza učenika srednjih škola. Ugovor o prijevozu osnovnoškolaca župan Darko Koren je potpisao s direktorom tvrtke Čazmatrans Podravina-Prigorje d.o.o. Križevci Damirom Pavlovićem, a ugovor o subvencioniranju prijevoza za srednjoškolce s komercijalnim direktorom tvrtke Čazmatrans – Nova d.o.o. Čazma Berislavom Sarajom.

Svakodnevni prijevoz na nastavu i s nastave obavlja se za 2.187 učenika iz 18 osnovnih škola kojima je Koprivničko-križevačka županija osnivač, a ugovor za osnovnoškolce uključuje i prijevoz za 580 učenika trećih razreda na školu plivanja (5 puta godišnje). Cijena na bazi jednog autodana prijevoza za sve škole iznosi blizu 36 tisuća kuna, prijevozom je obuhvaćen polazak učenika putnika sa gotovo 200 stajališta školskih autobusa, dok je u prijevoz uključeno oko trideset autobusa. Za prijevoz učenika osnovnih škola Županija će tijekom 2012. izdvojiti 6.65 milijuna kuna, što je jedan od najznačajnijih izdataka Županije u poslovanju osnovnih škola.

Potpisani ugovor o subvencioniranju autobusnog prijevoza za srednjoškolce s područja Županije omogućit će pedeset postotno subvencioniranje cijene relacijskih pokaznih karata učenicima koji se školuju u županijskim srednjim školama u 2012. Radi se o blizu 800 učenika srednjih škola, a za ovu namjenu Županija je osigurala 1.62 milijuna kuna.

Program za srednjoškolce provodi se već duže vrijeme, a sama Županija ga financira u posljednje tri godine. Župan Koren je tijekom potpisivanja najavio da se priprema model prema kojem bi se subvencioniranje povećalo na 60% cijene karte, što bi bila još veća pomoć učenicima i njihovim roditeljima. Potpisnici ugovora su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, a predstavnici prijevoznika su kazali da su svi autobusi predviđeni za prijevoz učenika tehnički ispravni te su najavili nova ulaganja u vozni park.