Potpisan ugovor za školu plivanja učenika trećih razreda

Župan Darko Koren, direktorica tvrtke Trg d.o.o Martina Golčić i predstavnik Udruge kineziologa Grada Koprivnice Neven Hrupec, 15. veljače u prostorijama Koprivničko-križevačke županije potpisali su Ugovor za školu plivanja za učenike trećih razreda osnovnih škola, kojima je Županija osnivač.

Prilikom potpisivanja ugovora župan Koren je kazao da Koprivničko-križevačka županija za učenike trećih razreda osnovnih škola već duži niz godina organizira školu plivanja. Također je istaknuo dobru suradnju s tvrtkom Trg u protekloj godini, od kad se projekt provodi u suradnji s koprivničkim bazenima Cerine. Direktorica Martina Golčić govorila je o vrijednosti navedenog programa, u kojem je plivati naučilo 98% prošlogodišnjih polaznika. Neven Hrupec je kazao da članovi Udruge kineziologa ulažu velik napor da se projekt operativno ostvari, te da je škola plivanja doprinijela visokom smanjenju postotka neplivača među učenicima. 

U 2010. godini školu plivanja u trajanju od pet dana pohađat će 631 učenik. Obuka neplivača započet će u drugom polugodištu, a do kraja školske godine svi učenici završit će školu plivanja. Cijena škole plivanja je 285,00 kuna po učeniku, a Koprivničko-križevačka županija školu sufinancira s 163,00 kuna po učeniku (ukupno 103 tisuće kuna), te osigurava prijevoz za sve polaznike. Ostatak sredstava osiguravaju roditelji ili općine i drugi sponzori.