Potpisan ugovor o rekonstrukciji zgrade križevačke Gimnazije

Župan Darko Koren i član Uprave tvrtke DIV d.o.o. iz Samobora Darko Pappo potpisali su u utorak 3. srpnja u Križevcima ugovor o javnoj nabavi radova na rekonstrukciji zgrade Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci.

Ugovor se odnosi na izmjenu stolarije, zamjenu fasade i radove na izolaciji ravnog krova, a sve u svrhu poboljšanja energetske učinkovitosti ove zgrade. Vrijednost ugovora je 1,05 milijuna kuna, a projekt će u iznosu od 36% biti sufinanciran i sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Župan Darko Koren je prilikom potpisivanja ugovora kazao da se Županija opredijelila na ulaganja u energetsku učinkovitost radi orijentacije na viši standard u obrazovanju, ali i vođenja računa o troškovima i okolišu. Na ovaj način „proizvodnje energije uštedom“ Županija će u budućnosti osigurati dodatna sredstva i za druge potrebe. Ravnatelj Gimnazije Josip Šikić zahvalio je Županiji na ovoj investiciji koja će doprinijeti puno boljim uvjetima rada u školi.

Uz zamjenika župana Ivana Pala sa suradnicima potpisivanju ugovora prisustvovao je i gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg.