Potpisan ugovor o katastarskoj izmjeri u Općini Koprivnički Ivanec

U prostorijama Koprivničko-križevačke županije je u četvrtak 20. rujna potpisan ugovor za obavljanje geodetsko-katastarskih usluga u svrhu izrade katastra nekretnina na području Općine Koprivnički Ivanec. Ugovor su potpisali ravnatelj Državne geodetske uprave Danko Markovinović, župan Darko Koren i načelnik Općine Koprivnički Ivanec Božidar Vrabelj, te ispred izvođača radova direktor tvrtke GEO GAUSS d.o.o. Čakovec Josip Puklavec.

Ovim ugovorom planira se obaviti katastarska izmjera na površini od 1967 hektara, a predviđeni rok za to je dvije godine. Vrijednost ugovora iznosi blizu 2,4 milijuna kuna sa PDV-om. Financijska sredstva su osigurana od strane Državne geodetske uprave (40%), Koprivničko-križevačke županije (15%) i Općine Koprivnički Ivanec (45%).

Župan Darko Koren prilikom potpisivanja je istaknuo važnost ove katastarske izmjere zbog poduzetničke zone u Koprivničkom Ivancu, koja je naslonjena na koprivničku poduzetničku zonu Danica u kojoj su smještene najveće tvrtke u Podravini i Prigorju. Katastarska izmjera je preduvjet za proširenje gospodarske aktivnosti na ovu vrlo perspektivnu i važnu poduzetničku zonu za cijeli naš kraj

Potpisivanju ugovora prisustvovale su i predsjednica Općinskog suda u Koprivnici Lidija Vuljak i pročelnica Područnog ureda za katastar Jelena Unger, te zamjenik župana Darko Sobota.