Posjet Općini Novo Virje

Župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota sa suradnicima posjetili su u srijedu, 26. listopada, Općinu Novo Virje. Tom prilikom održan je radni sastanak na kojem je načelnik Branko Mesarov goste informirao o općinskim projektima te zahvalio na podršci koju Županija u tome daje.

Načelnik je kao najvažnije aktualne projekte izdvojio gradnju 5 km nerazvrstane ceste u Drenovici, te gradnju dječjeg vrtića. Oba ova projekta realiziraju se u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva preko programa EIB 2. Ukupna vrijednost radova na izgradnji ceste iznosi 1,7 milijuna kuna bez PDV-a, dok je za novi dječji vrtić potrebno 2,8 milijuna kuna bez PDV-a. Financijska konstrukcija za dječji vrtić planira se zatvoriti sredstvima iz programa EIB 3, koji još uvijek nije u tijeku no u kojem će jedan od prioriteta biti gradnja dječjih vrtića.

Župan Koren je naglasio primjer sloge među ljudima koji vode Općinu, bez obzira na političke opcije kojima pripadaju, što rezultira provođenjem mnogih projekata. „Projekti regionalnog razvoja su dostupni svima, no rijetki ih uspijevaju realizirati. Stoga je Novo Virje pozitivan primjer na koji bi se mnogi trebali ugledati. Stoga čestitam načelniku na svemu što on i njegovi suradnici rade, a Županija će i dalje podržavati ovdašnje projekte i biti potpora u apliciranju na nove programe.“ kazao je Koren.

Sastanku su prisustvovali i članovi novovirovskog Općinskog vijeća koji su zajedno s načelnikom goste nakon sastanka poveli u obilazak novoizgrađene ceste, a nakon toga i na gradilište novog dječjeg vrtića.