Pokrenuta inicijativa za osnivanje Zaklade za branitelje i stradalnike Domovinskog rata s područja Koprivničko-križevačke županije

U prostorijama Koprivničko-križevačke županije u četvrtak, 13. svibnja, sastanak je održao Savjet za branitelje i stradalnike Domovinskog rata s područja Koprivničko-križevačke županije. Pokrenuta je inicijativa za osnivanje Zaklade za branitelje i stradalnike Domovinskog rata s područja Županije koja bi omogućila ažurnije rješavanje aktualnih problema samih branitelja i njihovih obitelji.

Svoja iskustva u osnivanju zaklade iznijela je Vlatka Grotić Samardžija iz HGK te je pojasnila na koji način je regulirano pitanje imovine, svrhe i ugovornih obaveza osnivača. Željko Vugrinec iz Podravke objasnio je kako funkcionira Zaklada „Uvijek sa srcem“. Raspravi su se pridružili i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal, kao i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, znanost i sport Mladen Antolić.

Nakon provedene rasprave zaključeno je da se prihvaća inicijativa za osnivanje Zaklade. Navedeni zaključak bit će proslijeđen županu na dalje postupanje. Zaključeno je i da se Zakladi „Uvijek sa srcem“ uputi pismo namjere u kojem se predlaže pristupanje Županije i da se provedu potrebni dogovori vezani uz pristupanje. Također je predloženo da se o ovoj inicijativi na sljedećem kolegiju načelnika i gradonačelnika informiraju predstavnici općina i gradova s područja Županije, kako bi ih se i njih uključilo u projekt.