Planira se gradnja nove škole u Cirkveni

Zamjenik župana Ivan Pal i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, znanost i šport Mladen Antolić organizirali su u srijedu, 12. siječnja, u prostorijama Županije radni sastanak u vezi pokretanja investicije izgradnje nove zgrade Područne škole Cirkvena (OŠ „Grigor Vitez“ Sveti Ivan Žabno). Sastanku su prisustvovali načelnik Općine Sveti Ivan Žabno Vladimir Oguman, ravnateljica Osnovne škole „Grigor Vitez“ Nevenka Bajsić i predsjednik školskog odbora Mirko Habijanec.

Dogovorene su pretpostavke za izradu projektnog zadatka koji bi u novu školsku zgradu uključio 4 razreda, prostor za predškolu i malu priručnu športsku dvoranu. Građevinsko zemljište je osigurano, a projektnu dokumentaciju financirat će Općina Sveti Ivan Žabno. Ove godine trebala bi biti završena sva projektna dokumentacije, a izgradnja se očekuje u 2012. godini.

Trenutno škola radi u neadekvatnim uvjetima, iako je Županija i do sada dosta ulagala u rekonstrukciju same zgrade. Školu polazi 60 učenika u 4 razredna odjela.