Otvoreno pismo predsjedniku Uprave HT-a g. Ivici Mudriniću (2)

Predmet: Dostupnost neprimjerenih sadržaja za djecu

Poštovani gospodine Mudrinić,

Dobivši Vaš odgovor na moje prosvjedno pismo protiv neprimjerenih programskih sadržaja na MAX-tv-u, pomislio sam da je to „početak jednog divnog prijateljstva“, te sam Vam odlučio napisati odgovor na odgovor. Odmah da Vam kažem, više Vam neću pisati, jer sam shvatio da me ionako ne razumijete. Zapravo sam pomalo razočaran, jer sam zaključio, po sadržaju Vašeg dopisa, u kojem me „obavještavate slijedeće“, da ga u stvari niste Vi pisali, nego samo potpisali, a sadržaj je mogao biti i nasniman na automat.

Svodi se na objašnjavanje meni, priglupom, polupismenom pučaninu Lijepe naše, kako sam mogao, ako nisam želio gledati te bljuvotine, daljinskim upravljačem to blokirati i stvar riješiti. Sveukupno gledano, jadno objašnjenje.

 Kao prvo, teza o zaključavanju potpuno je ovdje nebitna, to sam Vam već pokušao pojasniti. Smatram, kao i mnogi normalni pojedinci i udruge, koji mi ovih dana šalju pisma potpore na koja su se potpisali, da takovi programski sadržaji uopće nisu potrebni u domovima hrvatskih obitelji. Odmah da Vam kažem da sebe ne smatram dežurnim moralistom i čistuncem, tako da i tu vrstu programskih sadržaja mogu razlikovati. A isto tako nisam niti od onih kojima je potrebno pet minuta slave. Ono što ste vi pustili u naše kuće, obično je smeće.

Drugo, želim Vam reći da ja, kao i mnogi koji su mi to potvrdili, nisam „novi korisnik“ i nisam ništa niti otključavao niti zaključavao. Kod mene su se samo jednog dana ti programi pojavili. I tu sad Vi i Vaši suradnici izvrćete tezu. Umjesto da ste, uz prethodnu obavijest, te programe pustili „zaključane“ i dali upute za „otključavanje“, Vaša je logika da ih pustite „otključane“, a onda neka se hrvatski pučanin bakče s tim kako ih sakriti. Ovo namjerno pišem ovako pojednostavljeno, da me Vi i Vaši suradnici razumijete.

Ali ponavljam, suština stvari je da nam takva vrsta programa uopće ne treba, što ste na kraju i Vi priznali skidajući isti dan te programe iz ponude. Poslovno gledano, ako je to način na koji se nastoji unaprijediti poslovanje, povećati prihod i dobit, onda sam ja, kao mali dioničar HT-a protiv toga i odričem se tako stvorene dobiti.

Na kraju, moram Vam još nešto reći, Mislim da je vrhunac Vašeg farizejstva braniti stavove o emitiranju rigidnih, perverznih, pornografskih sadržaja i to dopisom poslati na papiru na kojem je logotip „Unicef-a“ i na kojem piše da je HT prvi partner „Unicef-a“ u Hrvatskoj. Bojim Vam se bilo što više reći, osim da malo o svemu tome razmislite.

Našem HT-u želim puno poslovnog uspjeha, a Vama svako dobro.

Ž U P A N: Darko Koren, v.r.