Osvrt na lokalne izbore glavna tema konferencije za medije

U prostorijama Županijske uprave u ponedjeljak, 5. lipnja održana je konferencija za medije na kojoj su župan Darko Koren i njegovi zamjenici Darko Sobota i Ratimir Ljubić zahvalili građanima što su im dali povjerenje za još jedan mandat upravljanja Koprivničko-križevačkom županijom.

Župan je izrazio zadovoljstvo što su građani prepoznali njihove rezultate i kvalitetno odrađena prijašnja dva mandata te je kazao: „Zahvaljujem svima koji su me podržali, a posebno koalicijskim partnerima. Svi zajedno pridonijeli ste produljenju našeg boravka u Županijskoj upravi, s tom razlikom da smo umjesto dosadašnjeg zamjenika Ivana Pala dobili ravnatelja Obrtničke škole Ratimira Ljubića. Nije bilo lako, izborni ciklus bio je najzahtjevniji dosad, a ovi su rezultati najveća pobjeda jer su izvojevani u teškim političkim okolnostima.

Župan je na suradnji zahvalio i medijima, kao i na korektnom praćenju izborne kampanje, na koju se osvrnuo i zamjenik župana Darko Sobota. Naglasio je kako su građani prepoznali njihov rad te kontinuitet i stabilnost u vođenju Županije te kako su povjerenje dobili u mnogo općina.

Pred nama je konstituiranje Županijske skupštine. Vjerujem da će se članovi voditi interesima građana i da ćemo uspjeti. Mi smo se dokazali u svom poslu, u brizi i ravnomjernom razvoju Županije, tako ćemo nastaviti i ubuduće, a svima u Županijskoj skupštini ponudit ćemo suradnju.“, dodao je zamjenik Sobota.

Novi zamjenik Ljubić najavio je kako će se pobrinuti za nastavak kapitalnih investicija u sektoru obrazovanja, gdje je važno izdvojiti novu Obrtničku školu, gimnazije u Đurđevcu i Križevcima, škole i sportske dvorane u općinama, no dodao je kako će u tim projektima čija se vrijednost kreće oko 250 milijuna kuna trebati pomoć države, budući da Županija to ne može sama financirati. Također je dodao kako će se nastaviti ulagati u usavršavanje nastavnika, posebno u smislu veće aktivnosti u apliciranju na EU sredstva.

Župan je kazao kako, uz redovne aktivnosti, kreću u sastavljanje većine u Županijskoj skupštini, a još je naglasio kako očekuju dobru suradnju s gradonačelnicima županijskih gradova, kao i s državnom vlašću.

Služba ureda župana