Održana svečana sjednica povodom Međunarodnog dana Civilne zaštite

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana Civilne zaštite i Dana zaštite i spašavanja Koprivničko-križevačke županije, 1. ožujka je u prostorijama Županije održana svečana sjednica Stožera zaštite i spašavanja Koprivničko-križevačke županije.

Prisutnima se tom prilikom obratio župan Darko Koren. Naglasio je da sustav žurnih službi odlično funkcionira, a to je u doba stalnih ekoloških akcidenata i katastrofa izuzetno važno. Čestitkama se pridružio i zamjenik župana Ivan Pal koji je kao načelnik županijskog Stožera zaštite i spašavanja dobro upoznat s radom ovih službi.

Pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Koprivnica Ivan Skec kroz kratki je povijesni prikaz istaknuo kako je zadržan kontinuitet rada te podsjetio da je u izradi nova procjena ugroženosti ljudi i materijalnih dobara. Kratkom prezentacijom koja je održana prisutni su upoznati i s najvažnijim događajima spašavanja u 2009. godini, poput spašavanja 17 mađarskih državljana iz rijeke Drave. Načelnik Odjela za preventivu, planiranje i nadzor PUZS Koprivnica Miroslav Blažotić naznačio je izuzetan pomak u educiranju djece u području zaštite i spašavanja obzirom da je do sada edukaciju prošlo čak 1300 učenika nižih razreda s područja Koprivničko-križevačke županije.