Održana sjednica Savjeta za sigurnost promet na cestama Koprivničko-križevačke županije

Sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije održana je u Koprivnici u utorak 25. listopada. Sjednicu je otvorio predsjednik Savjeta Josip Vincek, nakon čega su iznesene informacije o stanju sigurnosti prometa za prvih devet mjeseci.

Romano Vaupotić iz Policijske uprave koprivničko-križevačke objasnio je kako je broj poginulih u prometu na razini iz 2010. godine, te da je u padu i broj osoba koji su višekratni povratnici u prometnim nesrećama. Ipak je istaknut problem vozača s većom koncentracijom alkohola u krvi. Članovi Savjeta su podržali prijedlog predsjednika Josipa Vinceka o upućivanju dopisa Županijskoj skupštini u kojem će se ukazati na problem prisutnosti osoba pod utjecajem alkohola u prometu, a naročito na taj problem kod mlađih vozača.

Stjepan Marković iz Hrvatskih cesta istaknuo je zadovoljavajuće stanje državnih cesta na području Županije te pohvalio dovršavanje treće trake na usponu kod Sokolovcu i izradu prometne signalizacije u zoni škola u Kloštru, Novigradu Podravskom i Svetom Ivanu Žabnu.

Ravnatelj ŽUC-a Krešimir Janach podsjetio je da u slijedećoj godini ističe povrat kredita koji je ŽUC podigao prije deset godina radi ubrzanja radova na modernizaciji cesta. U narednom razdoblju vodstva svih jedinica lokalne samouprave trebaju se izjasniti u vezi podizanja novog kredita koji bi omogućio modernizaciju 50 km županijskih cesta.