Održana redovna izborno-izvještajna skupština Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije

Jučer, 29. travnja 2009. godine, održana je redovna izborno-izvještajna   skupština Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije.  Sjednica je održana u spomen domu na Kalniku.

Prije početka skupštine prisutne je pozdravio načelnik općine Kalnik, Božidar Kovačić i izrazio veliko zadovoljstvo što se ova skupština održava baš na Kalniku,   jedinoj brdsko-planinskoj općini u našoj županiji što je s ponosom naglasio.

Skupštini su nazočili župan Darko Koren, gradonačelnik Križevaca Branko Hrg, potpredsjednik Županijske skupštine Ivan Vuk, zamjenik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Mijo Brlečić, bojnik i pilot kanadera Ivica Markač, predstavnici četiriju vatrogasnih zajednica iz susjednih županija i drugi gosti i uzvanici.

Župan Darko Koren je u svom obraćanju vatrogascima istaknuo zadovoljstvo izuzetnom suradnjom i zahvalio dosadašnjem vodstvu Županijske vatrogasne zajednice, predsjedniku Marijanu Kicivoju i zapovjedniku Slavku Tucakoviću. Također je uputio čestitke novo izabranom vodstvu.

Na izborno–izvještajnoj skupštini izabrano je novo rukovodstvo na mandat od četiri godine. Za predsjednika je izabran Ivan Golubić, za zapovjednika Valent Furmeg.

Tom prigodom podijeljene su zahvalnice svim bivšim članovima predsjedništva i zapovjedništva, Županiji, te za posebne zasluge u gašenju požara bojniku Ivanu Markaču.