Održana radionica ’’Zeleni ured’’

U prostorijama koprivničkog Veleučilišta 2. ožujka je održana radionica "Zeleni ured”, koja se organizira u sklopu projekta ”Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama Republike Hrvatske”. Cilj radionice bilo je predstavljanje koncepta uvođenja principa Zelenog ureda u poslovanje općina, gradova i Županije, sa svrhom kontinuiranog poboljšanja energetske učinkovitosti, smanjenja potrošnje uredskog materijala i smanjenja količine otpada nastalog uredskim aktivnostima.

Na radionici su predstavljeni i principi zelene nabave, kao i sustavi recikliranja, zajedno sa objašnjenjem tehničkih i energetskih detalja koji su potrebni za uspješno provođenje aktivnosti na nivou svakog pojedinog objekta. Radionica je bila namijenjena odgovornim osobama za gospodarenje energijom i rukovodećem osoblju u javnoj upravi.

Na početku radionice prisutne je pozdravio zamjenik župana Darko Sobota, koji je istaknuo da je Koprivničko-križevačka županija, kao i gradovi u Županiji, 2008. potpisala Energetsku povelju i tako se uključila u projekt poticanja energetske efikasnosti. Spomenuo je da je sljedeći cilj u projekt uključiti i općine, jer je vrlo važno uoči ulaska u EU osigurati održivo gospodarenje energijom na području cijele Županije.

Radionicu su vodili Mladen Antolić, voditelj projekta ”Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama RH”, i Jelena Kremenjaš, voditeljica ”Zelenog ureda”.