Održana prva sjednica novog saziva Povjerenstva za ravnopravnost spolova

U ponedjeljak 12. listopada je održana prva sjednica novog saziva Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije pod predsjedanjem Verice Rupčić. Nove članice su upoznate s Programom rada za 2009.godinu i aktivnostima koje su provedene tijekom godine, kao i onima koje predstoje u narednim mjesecima. U okviru dogovorene suradnje Povjerenstva s Ligom protiv raka u organiziranju predavanja po školama o HPV virusu i prevenciji, dogovorena je izrada brošure, koja će potaknuti djevojčice i njihove roditelje da pristupe cijepljenju, te će biti podijeljena u svim osnovnim školama na području Županije.

U raspravi o potrebi intenziviranja priprema za provedbu projekta «Sigurne kuće», predloženo je imenovanje radne grupe, te zaključeno da će članovi Povjerenstva na prigodan način obilježiti 25. studenoga Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Uz osvrt na nužnu potrebu senzibilizacije zajednice o velikoj, ali još uvijek neprepoznatoj i nepriznatoj ulozi žena sa sela kao i njihovom doprinosu društvenoj zajednici, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova upućuje ženama u našoj Županiji čestitku povodom 15. listopada Svjetskog dana seoskih žena.